Business Development

Business Development wie wenst dat nu niet? Waar wil je naartoe groeien? Met welke visie doe je dat? Welke kernwaarden liggen daar aan ten grondslag?

We helpen bedrijven succesvol groeien. Daarbij zijn coaching en training interventies. Het gaat om meer dan dat. Het gaat om het nastreven van een gemeenschappelijk beeld als organisatie. Als ondernemers denken we mee in alle facetten en ondersteunen we in de verscheidenheid van vraagstukken. De opgestelde plannen helpen we door te voeren bij de andere medewerkers in het team en in de organisatie. Het verhogen van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van elke medewerker is vaak een van de speerpunten.

Business Development

We helpen startende en reeds bestaande bedrijven. Wil je de organisatie vanuit een 6 naar een 7 of 8 trekken of juist die extra stap samen maken om van die 8 naar een 9+ te opereren? Wij weten de weg en helpen jou de keuzes te maken voor een blijvend resultaat! Wij weten hoe Operational Excellence (OPEX) en Plezier in jouw organisatie elkaar kunnen versterken. In een simpel drie fase plan komen we tot een uitwerking:

  1. Zet de stip op de horizon
  2. Zet de toon
  3. Kies je mensen

De eerste stap gaat over de doelstellingen, visie en missie duidelijk hebben. Waarom doe je wat je doet? En zorg je er daarbij voor dat je in de toekomst als organisatie er toe doet. Daarbij zijn de werkelijke omgeving alsmede wat je klant van je verwacht belangrijk. Welke waarde voeg je toe en wat mag je daarvoor vragen.

De tweede stap gaat meer over de toon, de bedrijfscultuur. Wat is het gedrag dat de organisatie wenst neer te zetten? Waar dienen de klanten de organisatie aan te herkennen? Natuurlijk dient het leiderschap in de organisatie in dat geval ook duidelijk de toon te zetten en na te streven.

Tot slot komt het aan op de mensen waar je deze lijn mee wenst door te voeren. Mensen maken het verschil. Alleen welk verschil kunnen, willen en gaan ze maken. Welke processen, ervaringen en middelen zijn er nodig om de groei door te maken?

Kortom Business Development in een totale vorm.