Technologie in leren

Technologie in leren is een veel gehoorde trend . Wat betekent het nu? En wat is de reden dat die trend nu doorbreekt?

Technologie in leren

We dienen steeds meer on demand te leren. Denk aan het moment dat je in de keuken staat en je iets wilt maken, waarvan je niet meer precies weet hoe het moet. Neem je een boek? Natuurlijk pak je een tablet en bekijkt of een receptuur, maar vaker nog een video met uitleg. De video geeft je er namelijk direct beeld bij. Wanneer je goed om je heen kijkt zie je dat met name jongeren steeds meer op die wijze leren. Je vraagt ze: “weet je x, y of z”. Het antwoord is steevast ja. Immers ze hebben een smartphone en zoeken het op.

Hoe kunnen we technologie dan echt in gaan zetten in leren?

Er zijn een aantal aspecten die terugkomen daarin. Natuurlijk e-learning. Alleen dat is een zeer groot begrip. In e-learning zijn de trends:

  • Kortere en scherpere inhoud
  • Focus op het resultaat
  • Onderweg leren
  • Lagere kosten
  • Door de groep ontwikkelde inhoud
  • Onderwerpen op relevantie

Daarnaast gaat video en Youtube een belangrijkere rol spelen. Tijdens Learning 2016, het voornaamste evenement voor de leer en ontwikkeling professional werd hier reeds veel over gezegd. Ook zaken als TEDx en de TEDtalks zijn voorbeelden. Wel dient het korter, beter en inspirerender te zijn.

Een andere is de video hoek is het gebruik van VLOG’s. Oftewel Video Logboeks. Ook voor leiders in organisaties handig. Wat zou er gebeuren wanneer je de medewerkers elke maandag ochtend toespreekt. En wie kent het voorbeeld van gebruik van video van Coolblue? Voor de zekerheid hieronder nog de video. Wat zou er gebeuren wanneer je dit in je eigen organisatie doet.

De Trend is dus o.a. Technologie.

 

 

Related posts

Leave a Comment